14 Kasım 2013 Perşembe

KEÇELER, BOYALAR, DAHA YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR...

Günaydııııııııııııııııııııııııın :)

Evet evet biliyorum tembellik ettim yazmakta geciktim, özür dileriiiiiiiiiiiiiiiiim. Ama söz bir daha bu kadar ara vermiyeceğim :).

Eveeet gelelim bu arada yaptıklarıma. Biliyorsunuz haftada bir gün Atölye Beyaza gidiyorum. Ahşap boyama ve dekupaj tekniklerini öğreniyorum. Saat bitti kızıma ulaştı. kendime de bir kelebek boyadım. Ham halini çekmeyi unuttum yine. Önce kat kat krem rengine boyadım, sonra 2 farklı desende kağıtla kaplayıp yapıştırdım. Ara ara kenarlarına ve üzerine de varak yapıştırdım. Oldu da bittiiiiiii.

 
Hemen hemen hepimizin evinde bir alman gümüşü tepsi vardı. Bana da hediye gelmişti kutusuyla duruyordu.
 
 
Atölye Beyazda baktım onlar da boyanabiliyormuş. Ben de hemen boyamaya başladım. Öncelikle 2-3 kat bir kapatıcı sürüp en az 10 gün beklemek gerekiyor.
 
 


Yine boyayıp gidiyordum aşamalarını çekmeden son anda aklıma geldi, tamamen kapanmadan çekmeyi başardım :)
 
Tepsi şu anda bu halde. 10 gün bekledikten sonra beyaza boyamaya başladım. Beyaz zor bir renk. Düzgün görünmesi için kat kat boyamak gerekiyor. Bu daha 3 kat boyanmış hali
 
 
Bitince çok güzel olacak. Bunu da küçük kızıma yapıyorum :) Çeyize koyacağız :)))
 
Bir taraftan da Merve'nin aldığı minik rafı boyuyorum, bir de yılbaşı için kırmızı tabağım var. Henüz hepsi yapım aşamasında. Bir sonraki yazımda bitmiş hallerini paylaşırım :)
 
Boya da kırmızıyı da düzgün çıkarmak için önceden 2 kat bej ya da gri boyamak iyi sonuç veriyormuş. Onun için ben de önce gri boyadım tabağımı sonra da kırmızı. Nasıl ama yakıyor walla :))
 

Merve'nin rafı
Bu arada hamur tahtam da artık boya tahtası oldu gördüğünüz gibi.
 
Eveeet boyamaları gördük. Şimdi de sıra geldi keçe çantayaaaaaa :) Çook sevgili blog arkadaşım ve hocam Esen'in yaptığı çantalar öyle çok hoşuma gitti ki ben de bir tane denemek istedim. Bakın bakalım olmuş mu? Yapım aşamalarını anlatmıyorum Esen'ce Keçe sayfasında ayrıntılarıyla anlatmış zaten :)
 





Bu çanta da içine konan ayva reçeli ve tarhanayla birlikte çok sevgili Sevim teyzeme hediye edildi. Çok da beğenildi :) Hocam sen de beğendin mi????????????????
 
Eveet şimdilik bu kadar. Hala elimde yaptığım işler var ama onları bir sonraki yazımda paylaşacağım. Hepinize kucak dolusu sevgiler.....