18 Nisan 2014 Cuma

Çekiliş Var

Evvvet arkadaşlarım sıkı takipte olduğum bloglardan biri olan sevgili Juliette's  House (Evim için herşey) bahara yakışır bir çekiliş yapıyor. Haydi durmayın hemen bloğuna ya da diğer paylaşım sitelerindeki sayfasına uğrayın. Ben facebookda da paylaştım :) Bana çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin :)))))))) (milli piyango reklamını andırdı ama idare edin güzel oldu)


Hepinize muuuusmutlu bir hafta sonu diliyorum :))) 

16 Nisan 2014 Çarşamba

DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM


Herkese yeniden merhaba :))

Yazımın başlığından da anlaşılacağı gibi atölye Sema çalışmaya devam ediyor. Böyle bir şeyler yaptıkça ve yaptıklarım da beğenilince çok mutlu oluyorum, gaza geliyorum ve daha çok şey yapmak istiyorum.

Bugün çooook sevgili blog arkadaşım Esen'in (burada) yazdıklarını  okuyunca içim bir kıpır kıpır oldu. Benim için artık çok da uzak olmayan emeklilik günlerimi düşündüm. İnşallah sağlığım yerinde olur ve o günlerin tadını doya doya çıkarabilirim. neler mi yapmak istiyorum???? Canım kuzenimin Çankırı'daki bahçesinde daha çok zaman geçirmek istiyorum, bahçenin otlarını temizlemek, yeni fideler dikmek, olunca sebzeyi, meyveyi  dalından toplamak istiyorum mesela :)) Uzak, yakın akrabalarımla, dostlarımla, arkadaşlarımla daha çok görüşmek istiyorum, olanaklarım ölçüsünde daha çok gezmek istiyorum veeeeeeeeee daha çok boyama, keçe, örgü yapmak istiyorum. En çok da sevdiklerimle vakit geçirmek istiyorum. Kimilerini korkutur emeklilik ama ben özlemle bekliyorum o günleri, yapılacak çok şey var :))

Eveeet gelelim yeni yaptıklarıma :) Geçen yazımda söz edip (tam da burada) fotoğrafını koymayı unuttuğum şey bitti :) Ben çok beğendim, bakalım siz de beğenecek misiniz? Bu şey, bir bahçe kapısını süsleyecek sineklikten başka bir şey değil. Yapımı da gayet basit. Elinizde bulunan bütün boncuklar kalınca bir ağ ipliğine geçirilir ve kapı yüksekliği kadar zincir çekilerek oluşturulur. Sonra da kalın bir keçenin içine her sıra itinayla dikilir, ne olur ne olmaz diye bir de güzelce tutkallanır, dikişler gözükmesin diye de kurdeleyle süslenir. Tataaaaaaam işte sineklik hazııııır :)))

Uçlarına metal objeler bağladım biraz ağırlık yapsın diye

Gördüğünüz gibi her cins boncuk var, elimde ne varsa hepsini kullandım



Bu da boydan görüntüsü

Hatırlarsınız bir metal tepsi boyamıştım daha önce, bu da ikincisi :))

Çok romantik oldu :) belli belirsiz stencil uyguladık güzel oldu

Arkası da böyle pembe bulutlu :))


Canım Yeter'imin balkonda unuttuğu ahşap poşetliğini de boyadım. Rengini elimdeki boyaları birbirine karıştırarak buldum, sonra da üzerine stencil çalıştım. Çok zarif oldu.

Fotoğraf yine güzel değil idare edin, artık makinayla çekicem söz daha güzel görünecekler



Esenciğim bir süredir organze gelinciklere takmış rengarek yapıp duruyordu. Öyle çok özendim ki, dün evi biraz kurcalayınca bir parça kırmızı organze kumaş buldum ve hemen kestim, bugün de bunları yaptım. Hocama önce gösterdim, onayını aldım size de gösteriyorum şimdi. Nasıl değerlendireceğim bunları henüz bilmiyorum, kafamda birkaç proce var :)) gelecek sefer bitmiş halini paylaşmayı umuyorum :))




Yapılışları gayet basit, Esenciğim çok güzel anlatmış bloğunda, (burada) ben de kısaca tekrarlayım. Değişik boylarda yuvarlaklar kesilir organze kumaştan, masada bir tealight (mum yani) yakılır ve dikkatlice kestiklerimiz ateşe hafifçe yaklaştırılır (tutuşmasına izin vermeyin, birkaç tanesini heder ettim ben öyle) Yuvarlaklar kendiliğinden kıvrılıyor böyle ateşi görünce, sonrada boy boy alınır, içiçe koyup dikilir. Ortasına kum boncuk dikicem akşama :))


Geçen hafta yine burada tanıdığım ve de çoook sevdiğim arkadaşım Demet'le buluştuk, kahve içip sohbet ettik. benim zarif arkadaşım gelirken bir sürü malzeme getirmiş bana. Bakar mısınız nasıl güzeller :)))) Demetciğim tekrar teşekkür ediyorum. Bu peçetelerin çift olanlarını ayırdım ve benim minik kuzum Nehirciğime gönderdim. Henüz 6 yaşında bu arkadaşım ve yeni peçete biriktirmeye başladı :))




Aşağıdaki görüntüler de bu günün bonusu olsun :) işyerimizin kadrolu kedisi :)) güneşi görmüş mis gibi kokan sümbüllerin yanıbaşına uzanıvermiş. Nasıl da poz verdi bana görüyor musunuz??





Bu günlük de bu kadar. Umarım paylaşımlarım hoşunuza gider :)) Teyzem yazmaya devam etmemi söylemiş, hatta bir ödev bile vermiş. Seçtiği bir başlıktan hikaye oluşturmaya çalışıyorum. Bittiği zaman onayını alacağım, tamam derse sizlerle de paylaşırım :))

Hepinizde kucak kucak sevgi gönderiyorum......