4 Şubat 2014 Salı

YENİ YILIN İLK YAZISI



Günaaaaaaaaydıııııııın :)

Biliyorum uzun zaman oldu sizlerle birşeyler paylaşmayalı. Biraz tembelmiyim ne???? Aslında hiç boş durmadım geçen bu sürede. Öncelikle anneciğimin evinde bir banyo tadilatı vardı. Yahu küçücük banyo diyosunuz ama ne çok işi varmış inanamazsınız. Neyse yıkıldı, kırıldı yapıldı derken bu hafta sonu tamamen bitti banyo :)

Geçen hafta sonu İstanbul'a gittik, hayırlı bir iş için :) Ve de kısa bir Eminönü ziyareti  yaptık bu sürede. Yeterciğimle sabah indik İstanbul'a, kahvaltı faslından sonra düştük yollara :) 2 korkusuz cengaver attık kendimizi marmaraya, geçtik karşıya :)

Marmaray merdivenleri

 Sabah şakır şakır yağmur yağarken biz yollara düşünce bir güneş açtı İstanbul'da, sanki bize "hoş geldiniz hadi rahatça gezin" der gibiydi. Bizim klasik rotamıza uyduk yine, Mısır çarşısına hızlı bir bakış, sonra Hasıcılar, Tahtakale, boncukçular, pasta malzemeleri, artık yol üzerinde ne pasaj varsa girdik çıktık. Bu arada sevgili Blogger arkadaşım Esen'in tavsiyesi üzerine gittiğimiz boncukçudan birşeyler aldık. Esen için de bu pozu verdim boncukların önünde :)



Esen'in bloğuna uğrayıp onun aynı yerde verdiği pozu görebilirsiniz burada lütfen :)) Bişey almak değildi amaç, ne var ne yok bakmak bile çok güzel oralarda. Yorulunca Aslı Börekde bir kahve molası verdik. Ama börek yemedik çünkü aklımızda balık ekmek yemek vardı :)

Kahve molası
Kahveden sonra yine etrafa bakınarak gezerek geldik Eminönündeki balıkçılara.



Yorgunluk ve uykusuzluktan kaymış gözler
 
Karnımızı doyurup bu kez motora bindik Üsküdara geçmek için :) Seviyorum İstanbul'u gezmeyi. Zaman kısa olunca gezmemiz de kısa oldu mecburen :) Motorla karşıya geçerken çektiğim kareleri de paylaşayım sizlerle :) Haaa bir de portakal ağacı vardı yol üzerinde. Kocaman beton evlerin arasında kalmış, yapraktan çok portakal vardı üzerinde paylaşmadan edemedim güzelliğini :)


Sonrasında akşama hazırlık ve kız isteme ekibiyle buluşup kızımızı istemeye gittik. Verdiler çok şükür, herkes musmutlu :)))))



Ya, nasıl tembel miymişim????? Değilim walla. Bu arada boyamaya da devam ettim yani. Onu bıraktım sanmayın. Evdeki simitçi sehpasını boyamaya başladım. Koyu kahverengiydi, şimdi krem oldu. Daha bitmedi, bitince çok güzel olacak. Sehpa tamamen değişti :)

 
Kardeşimin başının etini yiyerek kendime camlı bir sehpa yaptırdım. Astar boyalı olarak geldi, onu da krem rengi boyadım, içine kelebekler kondurdum ışıl ışıl :) camlarını da taktırdım. içine de cicilerimi koydum nasıl????? çok güzel olmamış mı????




 Bu kadar diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz :) Hani hepimizin annelerinde vardır kenarı işli metal tepsiler, işte bunları diyorum. Onu boyadım, kenarlarına ve arkasına sevgili hocam Nihal doku çalışması yaptı. Ben de resmi yapıştırdım. Tataaaaaaaam yepisyeni bir tepsimiz daha oldu :)

Arada bir de Merve için takılarını asabileceği bişey yaptım. İnternette benzerleri çok. Dikdörtgen bir tepsiyi beyaza boyadım, ortasına pembe puantiyeler yaptım. Sonra nalburdan piton (muş adı ben kanca diye arayıp durdum :)) denen kancalardan aldım. Altını ve üstünü matkapla delmek suretiyle bu pitonları monte ettim. Bir parça straforu da yapıştırdım ki minik küpeleri oraya saplayabilsin diye :) Straforu pembe boyadım ama çok güzel olmadı. Mervecim beğendi, dün taktık yerine kullanmaya başladı.



Şimdi sırada Meriç var onun için de bir tasarım düşünüyorum bakalım:)

Bu aralar zaman zaman da evdeki keçe stoğumu eritmek için çanta, cüzdan, okuma gözlüğü için kılıf ve de magnet yapmak istiyorum. Birkaç parça yaptım bile. Bunların devamı gelecek tabii ki. Önümüzdeki aylarda yapılacak bir kermese bağışlayacağım yaptıklarımı, satılırsa ilgili derneğe bir katkım olsun diye :)


Benden bu günlük bu kadar. Daha elimde yaptığım bir sürü iş var. Tamamlanınca hepsini paylaşacağım yine sizlerle.

Ankara bugün çok soğuk ve güneşli. Güneşli havaları seviyorum ama artık kar yağsın, yağmur yağsın istiyorum. Kurak bir yaz geçirmek istemiyorum. Bunun için de suyumu dikkatli kullanmaya çalışıyorum. Klozet rezervuarlarının içine 1 lt'lik dolu pet şişe koydum. Yani her sifona bastığımızda 1 lt suyu tasarruf etmiş oluyoruz. Siz de deneyin. Zaman tasarruf zamanı. Hepinize kucak dolusu sevgiler.......

7 yorum:

  1. Guzel arkadasimin guzel keyifli eserleri... hem ayagimiz hem elimiz hem dilimiz calisir . :)))) gezmelere devam elisi calismalarina devam ... ellerine saglik ...

    YanıtlaSil
  2. Becerikli annem benimm ellerine sağlık yaptığın her şey senin gibi şahane:)) Bana özel tasarımlarını da merakla bekliyorumm... (Meriç)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol annem benim :) dileyin benden ne dilerseniz

      Sil
  3. Semoşş, çok beceriklisin, hiç de tembel değil ;) Ne çok iş yapmışsın, hem maddi, hem manevi üstelik, onca işin içinde bir de kız isteme, helal olsun :) Allah tamamına erdirsin diyeyim, bir de Allah yıldız barışıklığı versin gençlere :)
    Sehpaya bayıldım, ve bakarken içindeki güzelliklere, kısmet olsa da o sehpanın üstünde bi kahve yudumlasak birlikte diye de geçirdim içimden :)
    Çantaların, yaptığın keçelerin çok güzel ama bunları bu kadar güzel yapan, senin güzel yüreğin, kermes için yapman, hediye etmen onları öyle güzel yapıyor ki, ben bakınca mest oluyorum her birine :)
    O tepsiden bizde de var yahu, kullanmıyoruz hiç, durup duruyor ;) Senin tepsi nasıl güzel olmuş bu hali, ben beceremem ama çok güzel bir dönüşüm fikri :)
    Bütün fotoğraflar içinde en bi güzeli tabii ki boncukçudaki :)) Nasıl güzel bir dükkan di mi, bayılıyorum ben oraya :) Bak yine gitmek istedim şimdi, bu fotoğrafı görünce :)
    Annen güle güle kullansın yeni banyosunu :)
    Ve sen bir dahaki İstanbul seferindeki programının en başına beni koy e mi :)
    Öperim çok canım arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol arkadaşım yönlendirmelerin, yorumların benim için çok önemli, yürekten teşekkür ediyorum desteğin için. İlk buluşmamızda tepsiyi de getir ben yenilerim senin için :) tabii yolunuz ankaraya düşerse de beklerim çaya kahveye yemeğe :))

      Sil
  4. Meriç ve Merve çok şanslı :)
    Gezmelerinize ve bir çırpıda anlatışlarınıza hastayım :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil