13 Ekim 2014 Pazartesi

SONBAHAR GELDİ......


Ankara'nın kapalı kasvetli bir gününden günaydın herkese :))

Evet sonbahar bir geldi pir geldi bu yıl. Hani bizim pastırma yazına ne oldu acaba? Gelecek mi dersiniz? Yoksa çaktırmadan o da geldi gitti de benim haberim mi olmadı??? Biliyorum her mevsim kendince çok güzel ama ben daha çok ilkbahar ve yazı tercih ediyorum herhalde :)) Sonbaharda da doğadaki renk değişimlerine bayılıyorum. Yeşilden sarıya, turuncudan bordoya kadar her renge rastlamak mümkün. ODTÜ'den arkadaşım Nucan'ın çektiği fotoğrafları göstermek istiyorum size. İşte ODTÜ'de sonbahar :))



Havalar soğuyunca yün işleri daha bir ön plana çıkıyor sanırım. Ben de bayramda boş kaldıkça çok sevdiğim bir dostum ve minik kızı için saç bandı ördüm. Bunu birkaç yıl önce Derya Baykal programında anlatmıştı. O zaman da bir sürü örmüştüm bunlardan arkadaşlarıma. Aslında çok kolay örülü veren, çabucak biten bir model. Kısaca anlatmak gerekirse, kalınca bir yünü 2 kat yapıyoruz veya evde kalmış değişik renkteki ipleri birleştirip (4-5 kat olabilir), 10 numara şişle 3 ilmek başlıyoruz. Bir ters bir düz lastik örgü kullanıyoruz. İlmek sayısı 19 olana kadar her sırada artırıyoruz. 6-8 sıra (baş ölçüsüne göre değişebilir)  19 ilmeği örüyoruz, sonra yine her sırada 1'er ilmek, 3 ilmek kalana kadar eksiltiyoruz ve örgüyü bitiriyoruz. Etrafını dilediğiniz gibi tığlayıp yanına bir gül kondurup ucuna da bir düğme diktinizmi yumuşacık saç bandınız hazır.  Fotoğrafta gördüğünüz bantların ikisi de aynı ilmekle yapıldı. Biri tek kat iple 8 numara şişle örüldü, diğeri 2 kat ip ve 10 numara şişle.


Çiçekleri keçeden yaptım ben. Herkes dilediği gibi yapabilir.


Çok sevgili blog arkadaşım Esen'le tanıştıktan sonra heveslendim etamin işlerine. Daha sonra Google+'da rastladığım Hamarat Hanımlar bloğunun yazarı Derya hanımın yaptıklarını da görünce daha çok heveslenip bir kaç ufak deneme yaptım. Birkaç yıl önce yeğenim için aldığım ama bir türlü tamamlayamadığım yastığı da bitirdim bu hevesle. Böyle ufak tefek denemelerim olacak, aklımda bir kaç şey var. Bakalım yapabilecek miyim??? :))

Kavanoz kapağı iğnelik oldu


Kavanoz da düğme kutusu oldu :))

Böyle bakınca güzel görünüyor ama çok hataları var :)))
Aslında yaptığım birkaç şey daha var ama onları haftaya paylaşacağım sizinle. Çünkü daha bugün yola çıktılar. Alıcısı yayınlamadan paylaşmak istemedim.  "4.Hobisever Blogger el emeği etkinliği" çerçevesinde eşleştiğim sevgili Fulya'nın hediyeleri bu paketin içinde :)) güle güle kullansın inşallah. Fulya'nın bloğu için buraya lütfen.



Elişlerimiz şimdilik bu kadar. Ama elimde yaptığım bir sürü şey var. En yakın zamanda onları da paylaşırım sizlerle. Malum Atölye Beyaz günleri başladı. Her cumartesi ahşap boyamaya gidiyorum. Çok keyifle gidiyorum atölyeye. Hem atölyedeki arkadaşlarım hem de hocalarımız o kadar tatlı ki, ders nasıl geçiyor anlamıyorum :)) Ortalık çok dağılıyor ben boyama yaparken ama vazgeçmek yok, yine ben topluyorum nasıl olsa :))

Atölye Beyazdaki masam

Evdeki masam :) Boyalarım fırçalarım ve TV kumandası :)))

Son olarak, Ağustos'un 15'inden beri hemen hemen her gün yürüyorum. Hem de 4 ya da 5 km. Çok faydasını gördüm. Dizlerimde kireçlenme problemi var, doktorumun önerisiyle, bir de sevgili Elvan Odabaşı Kanar'ın teşvikiyle başladım yürümeye. Sabah kalkmak biraz zor oluyor ama alışıyor insan :)) Şiddetle tavsiye ederim herkese.

Benden bu günlük de bu kadar sevgili arkadaşlarım :)) İçimizin pek de rahat olmadığı bu günlerde bir an bile olsa karamsar haberlerden uzaklaştırabildimse sizi  ne mutlu bana.

Aydınlık güzel günler dileği ile, sevgiler......
 

8 yorum:

  1. Sondan başlayayım semoş, aydınlık günler hepimizin ortak dileği bu sıralar, gerçek olsun inşallah...
    Ne güzel işler çıkarıyorsun ;) Boyama işleri bana çok uzak ama onları da layıkıyla yapıyorsun :) Aferin sana çekirge, ellerine sağlık :)
    Yürüyüş fotoğraflarını takip ediyorum ve çok da takdir ediyorum seni, ben de severim yürümeyi ama işe gelip giderken minübüs kullanmayarak yapıyorum yürüyüşleri, sabah kalkıp senin gibi yapabilmem imkansız gibi, uyku çok mühim çünkü benim için :)
    Öperim çok canım arkadaşım, kolay gelsin tüm işlerinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esenim. Senin kadar çalışkan değilim ama idare ediyorum işte. Sevgiler :))

      Sil
  2. Yine akıcı bir anlatım ve birbirinden güzel eserler. Görünce benim de bir an önce başlayasım geldi. Kanaviçe en sevdiğim uğraşların başında geliyor. Çok zevkli......
    Seninde dediğin gibi hep birlikte aydınlık ve güzel günlerimiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zarifsin Hülyacığım teşekkür ederim. Senin tepsiden yapıcam en kısa zamanda :)) öpüyorum.

      Sil
  3. Sema hanımcığım, saç bantları süper fikir, özellikle benim gibi kulakları çok üşüyen birisi için şart bunlardan, en kısa zamanda yapacağım ben de müsadenle. Kış gelince içimde bir örgü örme arzusu uyanıyor, böyle çabuk biten işler benim için ideal. Etamin işlerin de çok güzel olmuşlar, Atölye beyaz'da çok güzel işler çıkarıyorsundur eminim, onları da paylaşmanı bekliyorum dört gözle, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok kolay bu bantlar Esracım mutlaka dene. Çok da şık duruyor :)) Bittikçe hepsini paylaşıcam canım. güzel görüşlerin için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  5. Sema Hanım, ellerinize sağlık, bayıldım hediyelerime. Hepsi çok cici evde yerlerini aldılar bile:) tekrar ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım :) Güle güle kullan :)

      Sil