10 Eylül 2013 Salı

BEN DE YAPTIM :)

Merhaba çok sevgili okurlarım :) (artık kaç tanecikseniz bilemiyorum :)

Geçenlerde evde kalan iplerimi nasıl değerlendiririm diye düşünürken misafir havlusu koyabileceğim bişey öreyim dedim. Aslında benzerleri her yerde var. Genelde kalın kumaşlardan veya hasır benzeri iplerden hazırlanıyorlar ve çok şirin duruyorlar. Ben de şapka örer gibi başladım. Ayakta kolay dursun diye ipimi 2 kat yaptım ve kalın tığla ördüm. Önce bir halka yaptım sonra da sık iğneyle doldurdum. Önce her ilmeğe 2 kez batarak, sonraki sıralarda kafama göre 3-5 ilmekte 1 batarak tabanını hazırladım

12 sıra falan oldu benim taban. Daha büyük havlu koyacağım derseniz daha da büyük yapabilirsiniz. Taban hazır olduktan sonraki sırada 5 ilmek sık iğne yaptım 1 ilmek atladım. Bu sırayı böyle tamamladıktan sonra artık her sırada her ilmeğe 1 kere batarak sık iğne yapmaya devam ettim. Baktım ipim azaldı buna uygun bir başka iple aynı şekilde örmeye devam ettim. Boyunu da ayarlamak size kalmış. Ben havlulara göre ayarladım. Üstüne bir de basit gül kondurdum. Oldu da bitti işte benim havluluğum :))



Üst kısmında herhangi bir artırma yapmadım, resimde öyle gibi duruyor. Sanırım havluları koyunca esnedi biraz ağız kısmı :)




Ayyyy walla çok güzel oldu ben beğendim :) Ya siiiiz???????????

Sevgiler benden size kucak kucak...
 

4 yorum:

  1. Ben de çok beğendim :) Ellerinize sağlık, izlemeye almak için "İzleyiciler" başlığını göremedim bloğunuzda?
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu işin de acemiliği çok zor. Bu akşam kızımla çalışayım bu derse umarım başarırım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Amaney! Çok güzel olmuş Sema hanım, ellerinize sağlık! Renkler de birbirine çok güzel olmuş. Benim elimde de ğenye tişörtlerden keserek yaptığım üç yumak ip var, kalın, tam buna göre. Kalınca da bir tığ buldummu tamamdır!

    Çek beğendim. Güzel günlerde kullanın ki!

    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil