26 Mart 2014 Çarşamba

ORADAN, BURADAN ORTAYA KARIŞIK


Başlıktan da anlayacağınız gibi benin ruh halim de karışık bu günlerde. Ne bir şeyler yapasım ne de paylaşasım var. Yurdumun genel durumu, yaşanan olumsuzluklar, zaman zaman umutsuzluklar belki de beni bu ruh haline itenler. Bütün bunların yanında baharın gelişi, doğanın uyanışı, güzel çiçeklerin topraktan gün yüzüne çıkışı, tüm olumsuzluklara rağmen doğru yolundan şaşmayanlar, ilkelerini savunmaya sonuna kadar devam edenlerin varlığını görünce de içim yine umutla doluyor. İşte böyleyim bu günlerde :))

Bahar gelir de ben çiçek almaz mıyım? Alırım ve de anneciğim diker güzelce. Lale ve sümbüllerim pencerede yerini aldılar. Sümbüller açtı laleleri bekliyoruz :)

Bunlar da işyerimin bahçesinde açan çiçekler




Ruh haliniz böyle karışık olduğu zamanlarda en iyi ilaç elişleriyle uğraşmak bence. Ben de öyle yaptım. Atölye beyaz günleri son sürat devam ediyor. Cumartesi sabahları en özel saatlerim bu aralar. Neler mi yapıyorum???? Haydi bakalım neler yapmışım. Az laf çok fotoğraf :)) (Resim demiyelim nolur dersem de uyarın beni. Fotoğrafçı bir arkadaşım bu detaya çok önem verir :)


Bu, sevgili komşum Semre'nin mutfağı için yaptığım merdane mutfak askısı. Beyaza boyayıp üzerine mutfak temalı resimleri hamur kabartma yaptım. Yılbaşından kalan kırmızı kurdele ile de süsledim, güzel oldu değil mi?

 
Bu kursa başladığımdan beri ilk defa kendim için bir kutu boyadım. Banyoda makyaj malzemelerimi muhafaza etmek için kullanacağım bu kutuyu. Kutuyu kum rengine boyayıp doku çalışması yaptık. Sonra da üzerine rölyef hamuruyla desen çalıştık. Sade ama şık oldu bence :))
 


 
Son olarak da kızkardeşim, canım Gülinciğimin doğum günü için yaptığım kutuyu göstermek istiyorum size. Kutuyu önce kahverengine boyadım sonra eskitmek istediğimiz yerlere mum sürdük (bildiğiniz bakkal mumu) sonra da mum sürdüğümüz yerleri kum rengine boyayıp kuruyunca zımparayla hafifçe kazıdık. Yağlı boyayla da eskitip vernikledim. Ayy bu da güzel oldu walla :))




Bu arada sadece boyama yapmıyorum, arada devam eden işlerim de var. İşte size 2 fotoğraf. Ne olduğunu ( ya da olacağını) yazmayacağım. Bir dahaki yazımda bitmiş halini paylaşmayı umuyorum :) Bu da çok sevdiğim bir arkadaşım için yapılıyor.




Bu günlük benden bu kadar. Herkes için ama en çok da güzel yurdum için aydınlık günler diliyorum. Üzerinde savaş gölgesi olmayan....

Son Söz : Lütfen oyunuzu kullanın :))

Sevgiler benden size kucak kucak....

 

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık semoşcum, çok güzel işler çıkmış :)
    Bu bahar hepimizde bir yorgunluk, azcık umutsuzluk olsa da, inşallah güzel günleri de hep beraber göreceğiz ;)
    oy kullanmayı hatırlattığın iyi olmuş, bence de yurttaş olan herkesin birinci görevi oy kullanmak, yoksa seçilene razı olmak zorunda kalacağız hepimiz :(
    "İşte size iki fotoğraf" demişsin son kısımda ama nerede? merak ettim bak şimdi ne işler yaptığını :)
    Sevgiler sana, selamlar güzel anneye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa işte böyle aceleci olursan blog da yarım kalır, fotoğrafları eklemeden bloğu yayımlamışım :)

      Sil
  2. Her zamanki gibi isil isilsin arkadasim. Hem sen, hem emeklerin...

    YanıtlaSil
  3. merhabalar...hepsi icin ellerine saglik
    hele kardelenlere bayildim,,daha dun konusmustuk arkadaslarla
    kardelen gordunmu diye...
    sevgilerimi birakiyorum ,,,

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim :)) sevgiler benden....

    YanıtlaSil
  5. Oyumuzu kullandık ama sonuç???? Neyse, o konulara girmeyeceğim :)

    Aynen dediğiniz gibi bence harika olmuş. Şu mumla eskitme olayına ben de bir girmek istiyorum ama hiç denk gelemedik kendisiyle :) ellerinize sağlık. Nefisss :)

    YanıtlaSil