15 Temmuz 2014 Salı

Rodos Mikanos Santorini 2. Bölüm


Herkese çoooooooook güzel bir gün dileyerek adalar gezimizin ikinci bölümüne başlıyorum. Yazımın birinci bölümünde Rodos'u gezmiştik birlikte :)) Akşam 8 civarında Rodos'a bu manzarayla veda ediyoruz...

Gemimiz bütün gece yol aldıktan sonra sabah uyandığımızda Mykonos (Mikanos böyle yazılıyor aslında)'a yanaşmıştı.

Mykonos'a ilk bakış

Gemilerin yanaştığı liman şehir merkezine biraz uzak bu nedenle tur şirketince önerilen transferi satın aldık. Adam başı 10 Euro. Burada 24 saate yakın konaklayacağımız için gemiye pek çok kez gidip gelmemiz gerekecekti. Limanın merkeze uzaklığı 10 dakika ama yol yürümek için çok elverişli değil, özellikle de gece. Bu yüzden bu transferi almanızı öneriyorum.

 Bembeyaz evleri, daracık sokakları ve tertemiz bir deniziyle çok güzel bir ada Mykonos. Daracık sokaklarda kaybolmaktan korkmadan yürüyebilirsiniz. Adanın merkezi avuç içi kadar zaten. Ne kadar uğraşsanız da kaybolamıyorsunuz :)) İşte o dar sokaklar :))






Sokakların bazıları öyle dar ki iki elinizi açtığınızda elleriniz sokağın iki kenarına değebiliyor :)) Adaların hemen hepsinde olduğu gibi burada da yel değirmenleri var. Kimi uzaktan kimi yakından yel değirmenleri.....





Bu yel değirmeninin altında gördüğünüz küçücük dükkanda tasarım gümüş takılar var. Pahalı ama meraklısına duyurulur :))

Mykonos meydanında ve sokaklarda tahmin edeceğinizden daha çok hediyelik eşya dükkanı var. Eğer bir şeyler almayı düşünüyorsanız olabildiğince gezip sonra alın derim. 1-2 Euro da olsa fiyatlarda farklılık olabiliyor.

Bakın yel değirmenlerine doğru yürürken kayaların arasında ne buldum???? Sarı gelincikler.... Çok güzeller değil mi????



Adanın uğuru sayılan pelikan Petros da pat diye çıktı önümüze :)) İnsanlardan kaçmıyor, zarar da vermiyor. Salına salına yürüyor o daracık sokaklarda :))




Adanın "Küçük Venedik" diye adlandırılan bölümünde daha çok kafeler ve barlar var. Özellikle gece buralarda yürümek bile çok zor oluyor.




Öğlene kadar adanın neredeyse tüm sokaklarını ve görülmesi gereken her yeri görmüştük. Yorulduk ve acıktık. Doğruca gemimize gittik karnımızı doyurup plaj çantalarımızı hazırlayıp yüzmeye gittik. Adada çok plaj var. Merkeze biraz uzak bu plajlar ama otobüs ve taksiyle kolayca ulaşılabiliyor. Merkezde bizi Türkçe konuşarak şaşırtan bir kuyumcu genç kardeşimizin önerileri üzerine yakında bir plaja gitmeye niyetlendik ama 20 dakikadan fazla beklediğimiz taksi gelmeyince, sabah servisini gördüğümüz süper paradise plajına gitmeye karar verdik. Plajlardan söz açılmışken birkaç şey daha söylemek istiyorum. "Paradise" adanın en ünlü plajı. Burası çılgın eğlenceleri ile meşhur. Ellia Beach ise merkeze en uzak plaj. Bizim gittiğimiz plaj da bir hayli kalabalıktı. Denizi her yerdeki gibi çok temiz ve durgundu. Akşama kadar orada keyif yaptık. İşte Süper Paradise....




 

 Akşam artık iyice yorulmuş ve kızarmış bir vaziyette gemimizin yolunu tuttuk. Güneş batmak üzereydi ve gemimiz uzaktan böyle görünüyordu :))


Mykonos akşamları eğlencesiyle çok ünlü dediler ama anladık ki o eğlence bizim düşündüğümüz eğlence değil. Sakın ola bizim gibi Yunan müzikleri dinleyeceğiniz, sirtaki yapacağınız bir yer aramaya çalışmayın, yok çünkü. Hemen hepsi yüksek sesli müziklerin çalındığı barlar. Ama kimsenin bir şikayeti yok ki mekanların hepsi tıklım tıklım dolu :))

Biz de sokakları şöyle bir turladıktan sonra Küçük Venedikte bir yerde oturduk. Şaraplarımızı içip gecenin keyfini çıkardık.

İşte Mykonos'un gece görüntüleri...







 Yorgunluk iyice kendini hissettirdiğinde de gemimize döndük. Gemimiz sabah 6 da buradan ayrılıp Santorini'ye doğru yol almaya başlayacak. Onu da bir dahaki yazımda anlatayım.

Tüm güzellikler sizlerle olsun. Ve beni izlemeye devam edin :)))

 
Biz adada sirtaki izleyemedik buyurun siz izleyin :))


 

7 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsınız yine ilgiyle okudum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sen iş değişikliği mi yapsan diyorum acabaaa.... Bunda da çok başarılısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyah ol diyosun yani :)) Walla olur bence de hem de çok iyi olur :))

      Sil
    2. Çok zevkli değil mi

      Sil
    3. kesinlikle çok zevkli birlikte de yapalım. Sen çok iyi bir yol arkadaşı olursun :)

      Sil
  3. Ohhhhhh.... Çok güzel.... Allahtan tatldeyim şu an. Bu güzel fotoğrafları gördükten sonra ne olurdu yoksa halim!!!! :)

    YanıtlaSil