11 Temmuz 2013 Perşembe

Nişan Hazırlıkları 1. bölüm



Günaydın,

Tatile gitmeden keçeden yaptığım duvar süslerini 10 marifet sitesine de göndermiştim yayınlanmak üzere. Yayınlandıııııııııı bir kişi de yorum yapmış :) Çok mutlu oldum çoooooooook işte burada.

Bugün sizlerle kızımın nişanı için yaptığım bazı şeyleri paylaşmak istiyorum. Geçen yıl büyük kızım Merve ve sevgili oğlum Muhammed evlenmeye karar verdiler ve Eylül ayında nişanlandılar. Ama hazırlıkları günlerce sürdü tabii :) Aile arasında mütevazi bir nişan töreni yapmaya karar verdik.

Öncelikle nişanı annemlerde yapmaya karar verdik. Ama evin bu tören için hazırlanması gerekiyordu. Önce salondaki bazı mobilyalar kaldırıldı, masanın yeri değiştirildi ve masadan boşalan yere booolca sandalye dizildi. Sandalyelerin arkalarına tülden fiyonklar bağlayarak ortamı biraz neşelendirmeye çalıştık. Tabii ki bunların hepsini kankilerim Yeter, Funda, kuzenlerim Kadriye ve Abduşla birlikte yaptık. ne yazık ki bunların detaylı fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum :) sadece bu var elimde :)

Sevgili arkadaşım Pakize bize misafirlerimize ikram edeceğimiz yiyecekler konusunda çok yardımcı oldu. Kuzenim Kadriye de o kalem gibi sarılmış yapraklarla büfemize katkıda bulundu. Canım arkadaşım Elif'in nişan günü hazırlayıp getirdiği salatayı, kankim Yeter'in çiğ köftelerini de atlamamak gerek. İşte soframız :)


Nişan için değişik birşeyler yapmak istedim. Öncelikle nişan tepsisi özel olsun istedim. Kütahya Porselenden dikdörtgen bir tepsi aldım. Tabanına pembe mutfak bezi koyup dantel kumaşla kapladım. Etrafına da yine dantelden farba geçirdim. Birkaç pembe keçe gül de kondurunca tepsimiz hazır oldu.



Tepsiyle aynı örnek bir de anı defteri hazırladım. Çizgisiz ciltli bir defter aldım. Onu da aynen tepsideki gibi pembe mutfak bezi ve dantelle kapladım. İlk sayfasına çocukların resmini, hemen karşısına da nişan kurdelesinden bir parça yapıştırdım. Bu kurdelelerin baskılarını Emeksensin sitesinden Yekta Etiket yaptı. Tuğba hanım benim için pek çok şey hazırladı sağolsun. merak ederseniz sitesine  buradan ulaşabilirsiniz.



Nişan günü kapımızda da bir süs olmalıydı tabii ki. Bunun için de denizde kullandığımız makarnadan yararlandım. Onu bir simit taline getirip koli bandıyla iyice bantladım. Üzerini kalın kurdeleyle sardım. Sararken aralarına toplu iğne sapladım ki kayıp açılma olmasın diye. Sonra da tülü kapladım simit hazır oldu. beyaz tülden kocaman bir farba hazırlayıp simidin etrafına geçirdim. Sevgili Sesiber'den aldığım gülleri, nazar boncuğunu ve beyaz güvercinleri de ekleyince kapı süsümüz hazırlanmış oldu. Tülle kapıya monte edilmiş hali işte burada :)



Eveeet bugünlük bu kadar. Diğer hazırlıklarla ilgili detaylar bir sonraki yazımda olacak. Bu gece sahura kalkamadım, gözüm şeşi beş görmeye başladı :D

herkese kucak dolusu sevgiler :)
 

6 yorum:

  1. Allah kabul etsin şimdiden Sema Hanım...

    Başlıyorum:

    Denizde havuzda kullandığımız makarnadan çember yapma fikrine ba-yıl-dımmmmmmmmm! Geçen ay taşınma sırasında yeğenimden kalan birkaç taneyi gereksiz diye çöpe atmıştım. Şimdi ilk dışarı çıktığımda hemmen birkaç tane alıp kenara koyacağım. Yılbaşı kapı süsü yapmak için bence harika bir fikir olacak! Köpükten o şekilde olanları bulmak zor, zaten çok da pahalılar...

    Elemeği ile hazırlanan şeyler ne olursa olsun hazır fabrikasyon olanlardan hem çok değerli hem de daha güzel oluyorlar kim ne derse desin... Merve çok güzel... Allah eşiyle mutluluklarını daim etsin inşallah. Ama sizi de tanıdığım için söylüyorum ki Merve'nin annesi değil ablası gibisiniz, kimse inanmaz ki!!!!

    Sofra süper. Oruç tutmadığım halde canım çekti, şimdi aşağıya inip buzdolabını tırtıklamaya başlayacağım :)

    Ellerinize sağlık Sema Hanım!

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Demetcim. Hem güzel yorumlarına hem de iltifatlarına :) Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, seviyorum kendim birşeyler üretmeyi :)Makarna fikri de internetten ama benim buluşum değil. Düşünenin aklına sağlık ama değil mi? Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canim benim ellerine saglik... Genelde nisan, digun stress icinde gecer ama sizinki nese dolu olmus, allah nazarlardan saklasin...

    YanıtlaSil
  4. Canim benim ellerine saglik... Genelde nisan, digun stress icinde gecer ama sizinki nese dolu olmus, allah nazarlardan saklasin...

    YanıtlaSil
  5. saol canım arkadaşım hepinizin desteğiyle kolayca halloldu herşey :)Seviyorum uleeeeeen hepinizi :)

    YanıtlaSil
  6. inanın yeni gördüm yazıyı ve resmi çok mutlu ettiniz beni sonsuz teşekkürler sınırsız mutluluklar:)

    YanıtlaSil