15 Ağustos 2013 Perşembe

VE SONUNDA DÜĞÜÜÜÜN



Merhaba :),

Son iki yazımın başlığını kına ve düğün hazırlıkları diye attım ama bir türlü düğüne sıra gelmedi. Meğer ne çok şey yapmışız kına için :) Ama bir şeyi yazmayı unutmuşum. Kına davetiyelerini kızım kendi hazırladı. Tchibo'dan aldığımız şekilli delgeçleri, yapışkan kağıtları ve renkli zarflı hazır kartları kullandık. Çok şirin oldular :) Hazırlık fotoları aşağıda. :)





Evet sıra geldi düğün ve nikah için yaptıklarımıza. Öncelikle şunu açıklamam gerek. Biz önce nikah yaptık, akşam da çok yakınlarımızla küçük çaplı bir düğün. Nikah şekerini kendimiz yapalım dedik. Çocuklar aradı, taradı en sonunda minik şişelere lavanta doldurmaya karar verdiler. Şişeleri internetten sipariş ettik bir-iki gün içinde geldi. İçine koymak için lavantayı, şişelerin ağzına bağlamak için de kurdeleyi çıkrıkçılardan aldık. Üzerine yapışacak etiketleri de kızımın görümcesi Ayça halletti. 600 tane yapmak gerekiyordu. Biz de sevgili dünürümle bölüştük, yarısını biz yaptık yarısını da onlar :) Bir cumartesi günü bütün kızlar toplandık toplandık veeee başladık şişeleri doldurmaya :)

 
Fundacık şişelere lavanta doldurdu, Yetercik mantar tıpaları kapatıp etiketleri yapıştırdı. Anneannemiz kurdeleleri kesti, sonra da hepimiz birden kurdeleleri şişelere bağladık. Tabii bana yeterli gözükmedi süslemesi. Mantarların tepesine minik nazar boncukları yapıştırdım. Ama biraz zor oldu çünkü silikon ve prit olmadı mantarda, boncuklar çıkıverdi. ben de japonla yapıştırdım.

 
İşte bittiiiiiii. Çok güzel oldular :)
 


Nikah şekerlerini bitirdikten sonra düğüne gelenlere de günün anısına bir şeyler vermek istedik. Onu da uzun süre araştırdım ve tesadüfen bir blogda yapılan peçetelikleri gördüm. Kızıma gösterdim o da beğendi. Sonra blog yazarına mail atıp iznini istedim ben de yapabilir miyim diye. Sağ olsunlar "memnun olacaklarını" söyleyerek izin verdiler. Bloğun adı 'Düzenli Evim' peçeteliklerin Orjinali burada. Sıra malzeme almaya geldi. Diğer pek çok malzemede olduğu gibi İncilerle misinayı Eminönünden aldık. Çiçekleri de Euro Flora'dan. Kurdeleleri de yine sevgili Tuğba hazırladı. Sonra başladık misinaya incileri dizmeye. 200 adet öyle kolayla dizilmiyor arkadaşlar. Canım Yeterim orda da yetişti imdadıma. Yarısını aldı götürdü malzemelerin, dizdi getirdi sağ olsun :) İşte buradalar. 
 
 
 
Kurdeleler bağlandıktan sonra da böyle oldular.
 


Düğünden bir gece önce de aldığım büyük kağıt peçetelere bu halkaları geçirdik. Sevgili Esra, kızlar ve ben 200 peçeteyi masalara koymaya hazır hale getirdik. Ama ne yazık ki masalardaki hallerini resimlemek kimsenin aklına gelmemiş. Beyaz masa örtülerinin üzerinde su yeşili peçetelere takılmış halleri inanın çok güzeldi.

 
Bu arada, etrafta gördüğünüz balonlarla da apartmanın içini süsledim. Bir de patlayan konfetilerden aldım, onları da patlattılar Gelin evden çıkarken . Sevgili Tayfun bu anı çok güzel yakalamış sağ olsun. Aşağı da onu da paylaştım sizlerle.
 
Son olarak, gelen konuklarımız duygularını bizimle paylaşsınlar diye zarflar ve kartlar hazırladım. Masalara koyduk. Pek çok misafirimiz duygularını, düşüncelerini bizimle paylaştılar, hepsine teşekkür ediyorum.

 
 
Gelenler bu zarflar de neyin nesi demesinler diye yukarıdaki bu küçük notları hazırladım her masaya 2 tane yerleştirdim. Önlerine de zarfları ve kalemleri koydum.


 
 
Eveeet ve o gün geldi çattı. Bütün hazırlıklar tamamlandı. Gözümüzün nuru güzel kızım teliyle duvağıyla evimizden çıktı. Mutluğa "evet" dediler oğlumla birlikte. E bundan sonra bize de, "onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine" demek düşüyor, değil mi?
 
Sevgiler benden size kucak kucak :))
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 

 

 

 

5 yorum:

  1. HERŞEY O KADAR GÜZEL VE KEYİFLİYDI.. ALLAH MESUT ETSİN.. CANIM KIZIM MERVE HER ŞEYE LAYIK.. ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN...

    YanıtlaSil
  2. Amin canım, sayenizde herşey çok güzel oldu. iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
  3. Ah Semacim,sen nasil guzel ve iyi bir annesin,biliyorum kiz vermek hem cok zor hemde onun mradini gormek buyuk bir huzur.Allah onlari hep mutlu,saglikli ve tek yurek gibi yasatsin,sonsuz Mutluluklar diliyorum canim.
    Sevgiler SEZGIN

    YanıtlaSil
  4. Saol Sezgincim allah sana da göstersin bitanem :)

    YanıtlaSil
  5. Allah mutlu etsin sevgili Merve'yi... Herşey gönüllerince olsun...

    Davetiyeyi kendilerinin hazırlaması fikri ise harika. Tam el emeği göz nuru...

    YanıtlaSil