30 Temmuz 2013 Salı

BİRAZ ORDAN BİRAZ BURDAN..... ORTAYA KARIŞIK


Herkese günaydın :)

Uzunca bir süredir yazamadım biliyorum. Ama geçerli sebeplerim var walla  :) Canımın içi birircik tontiş annecim 2 hafta önce bir operasyon geçirdi. Dizindeki eklemler artık kullanılamaz hale gelmiş, bu sebeple de ağrıları iyice arttı. Diğer dizini 4 sene önce ameliyat ettirmiştik. Diz eklemlerinin yerine yapay (ya da protez) eklemler yerleştiriliyor. Hadi dedik bunu da halledelim artık. Çankaya hastanesinde Dr. Kürşat Teker yaptı ameliyatımızı. 4 gün hastanede kaldık, sonra eve çıktık. Evde bakımına devam ediyoruz. Ağrıları var hala ama zamanla iyi olacak inşallah. Canım babam, sevgili kızım Meriç gündüzleri tontişimizle ilgileniyorlar, iş çıkışı da ben gidiyorum, hafta sonları da gelin kızımız Merve geliyor ve elbirliği ile işleri hallediyoruz çok şükür. Hepsine buradan da teşekkür ediyorum bir kez daha.

Bu yoğun koşturmacanın sonunda tabii ki de elişleri falan yalan oldu. Sevgili Demetin deyimiyle kafamdaki procelerimi hayata geçiremedim. Ammaaaaaaaaaa geçtiğimiz pazar günü kendime izin verdim. Evimde oturduuuuuuum ve bişeyler yaptım... Neler mi?????? tamam sırayla anlatıyorum....

Öncelikle çok yakın bir dostumun arkadaşımın kızı evlenecek ekimde. Onun kınası için bişeyler yapmak istedim, kendisinin de onayını aldıktan sonra elimdeki malzemeleri gözden geçirdim. Tabii bunun için bütün kutular açıldı, içindekiler yatak odama saçıldı. Hiiiiç heveslenmeyin evin o halini fotoğraflamadım. Öncelikle kınada dağıtılacak kuruyemiş keselerini ufak 1-2 dokunuşla neşelendirdim :)


Elimde olan minik kaftanları bir tarafına yapıştırdım. Kesenin diğer tarafına da, kırmızı kaftanın arkasına uğur böceği, mavi kaftanın arkasına da nazar boncuğu yapıştırdım. Bunları pritle yapıştırdım, tül birbirine yapışmasın diye de içine minik not kağıtlarından koydum.

Kına hediyesi olarak da renkli keçelerden kaftan yapmaya karar verdik Gizemciğimle ve ben de oturdum evdeki keçelerden bunları kestim hazırladım. Süslenmiş hallerini daha sonra paylaşacağım. Yaklaşık 40 tane kestim bunlardan. :)

 
aaaaaaaaa yeşil kaftanın resmini çekmeyi unutmuşum :) neyse süslenmiş hallerini göreceksiniz nasıl olsa.

Efendiiim, bunları kestim ama yaptıklarım beni kesmedi. Hadi dedim, yakında ziyaretine gideceğim bir arkadaşım için bir şey yapayım. Bordo keçeden, köşeleri yuvarlatılmış bir kare kestim. Etrafını krem rengi ağ ipliği ile diktim (yani o dikişin adını bilmiyorum walla) Görünce anlarsınız eminim.
Aynı ipten bir de çiçek ördüm. Sonra da elde bulunan malzemelerle süsledim. Bir seramik kelebek kondurdum önce (ki o da evdeki bir magnetti :)), sonra birkaç boncuk serpiştirdim etrafına, eee nazar boncuksuz duvar süsü olur mu??? olmaz onu da yapıştırdım. Çiçeğimi de yapıştırdım, büyük ölçüde tamamlandı. Sonra da kestiğim keçe kaftanlardan artan parçaları aralarına boncuklar koyarak ipe dizdim ve 3 köşesine yerleştirdim. Veeeeeeeeeee işte duvar süsümüz hazır :)





Bütün bunları yaptıktan sonra yaklaşık bir saat etrafı topladım :) Napayım, ben de istemiyorum ama bir türlü toplu çalışmayı öğrenemedim. herşey etrafa saçılıveriyor bir anda :) Olsun yavaş topluyorum ben şikayetim yok. Benim yok ama kızların oluyor bazen :) Saçları dikiliveriyor odamın halini görünce :))))))))))

Bugünlük bu kadar. Yakın zamanda kızımın kınası ve düğünü için yaptıklarımı yazacağım size.

Sevgiler benden size kucak kucak.... Herşey gönlünüzce olsun :))


 

9 yorum:

  1. harika olmuş :) umarım yorum gidecek :)))

    YanıtlaSil
  2. Herkeşler okuyor ama yorum yapamıyor :( yeterciğim yaptı ama o da adsız olarak göründü. Saol canım benim :)

    YanıtlaSil
  3. Efeniiiiiiiiiim!

    Öncelikle hoşgelmişiniz. Geç geldiniz ama olsun. Önce sağlık! Anneye çok geçmiş olsun. Dilerim bir an önce eskisinden de daha iyi olmak üzere sağlığına kavuşur... Dediğiniz gibi iyi ki kızlar var, eksik olmasınlar... :)

    Duvar süsünü çoooook beğendim. O dikişin adı battaniye dikişi veya paris teyeli veya aplike dikişi veya düğme iliği dikişi oluyor!!! Ama ne kadar güzel dikmişsiniz ki! Elinize sağlık. Üzerine uydurduğunuz şeyler de çok güzel olmuş.

    Bu arada yorum yapan yok diye merak etmeyin Sema Hanım. Benim bloğumda da uzuuuuuun bir süre tek yorumcum hatta tek takipçim sizdiniz... Durmak yok, devam!

    Çok öpüyorum ve yazınızı merakla bekliyorum :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Demetcim iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
  5. çok şükür artık okuyabiliyor ve yazabiliyorum :))) başardımmm oleyyy

    YanıtlaSil
  6. Nazmiye Çobanoğlu13 Ağustos 2013 01:27

    Semoşum hoşgeldin gunumuze, takipcinim bir tanem merak etme. Gonlumuzde uzun zamandır yer ettigin icin bunu belirtmeme gerek yok :)))
    Teyzeme cok gecmiş olsun Allah acil şifalar versin. El emeği göz nuru eserlerini keyifle izliyor ve okuyorum. Tebrikler :))) Her zamanki muhteşemsin canım benim.

    Nazmiye

    YanıtlaSil
  7. Saol Nazmiyecim çok öpüyorum bitanem

    YanıtlaSil
  8. siz gercekten eli öpülesi bir annesiniz

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim Tuğbacım, her anne gibiyim aslında :)

    YanıtlaSil